Till innehåll på sidan

Skyddsrumskarta

I Sverige finns drygt 65 000 skyddsrum som är till för att ge befolkningen ett fysiskt skydd i krig. På skyddsrumskartan kan du hitta ditt närmaste skyddsrum.

Öppna verktyget - Skyddsrumskarta

Detaljer

Typ av system

  • Kartor och GIS

Du tillhör inget särskilt skyddsrum utan använder det som finns närmast. På den här sidan kan du se hur skyddsrummen är fördelade i Sverige. Alla skyddsrum och byggnader med skyddsrum ska vara märkta med en skylt som har en orange fyrkant med blå triangel och texten SKYDDSRUM.

Sök i kartan: Gå till skyddsrumskartan. Zooma in den ort du är intresserad av. Zooma in på kvartersnivå. Varje skyddsrum finns markerat på kartan och klickar man på markeringen så får man uppgifter om skyddsrummet.

Skyddsrumskartan uppdateras dagligen. 

Råd om skyddsrum

MSB har sammanställt råd till privatpersoner om skyddsrum, där du bland annat kan läsa om hur skyddsrummen fungerar, hur de är tänkta att användas och vad man ska ta med sig.

Bra att veta om skyddsrum

Vanliga frågor och svar om skyddsrum

Om kartan inte fungerar

Det är svårt att ge ett generellt svar på varför kartan inte fungerar som den ska, det kan finnas flera anledningar. Skyddsrumskartan är testad i de senaste versionerna av de vanligast förekommande webbläsarna. Självklart vill vi att kartan ska fungera för så många som möjligt. Tyvärr är det väldigt svårt att garantera funktionaliteten i alla tidigare versioner av webbläsare.

Några råd om kartan inte fungerar:

  • Prova att ladda om sidan, testa även att trycka Shift + F5 om du använder dator.
  • Se till att mobilen och webbläsaren är uppdaterad till senaste versionen.
  • Testa på en annan dator eller enhet. Vi vet att äldre mobiler och surfplattor inte kan visa kartan.
  • Skyddsrumskartan behöver JavaScript för att fungera. Detta brukar normalt vara aktiverat, men kan av någon anledning ha stängts av i webbläsaren.

Senast granskad: 26 januari 2024

Till toppen av sidan