Till innehåll på sidan

Coronaviruset - covid-19

MSB:s roll i Sveriges hantering av covid-19, information till berörda myndigheter och organisationer och tips på vad du själv kan göra.

Minska covid-19-spridningen: Råd, tips och exempel för dig som verksamhetsansvarig

Sommar i skuggan av en pandemi ställer speciella krav på alla som organiserar en verksamhet. Kunder och gäster måste kunna hålla avstånd och tvätta händerna, vilket styr hur du kan sälja varor eller tjänster. Här finns material och goda exempel på hur andra har gjort i sina verksamheter för att bromsa smittan.

Brand i skog och mark 2020

Just nu är det risk för gräs- och skogsbrand i delar av Sverige. Här finns information om vilka förstärkningsresurser vi kan stötta med, vägledning om eldningsförbud för kommuner och länsstyrelser samt råd om vad du som privatperson ska tänka på om du ska elda och grilla i skog och mark.

Nyheter

4 augusti 2020
Klockan 14.03

Åtta av tio fortsätter att följa rekommendationerna

Den senaste enkätundersökningen från Kantar Sifo visar inga större förändringar från tidigare undersökningar. Precis som förra veckan tror färre att de kommer att bli smittade. Samtidigt följer åtta av tio rekommendationerna.
29 juli 2020
Klockan 9.47

MSB flaggar för allas lika värde!

Varje år har MSB tillsammans med representanter från Sveriges räddningstjänster deltagit i Stockholm Pride. I år blir det annorlunda på grund av rådande omständigheter och vi uppmärksammar Pride på ett annat sätt. Under den tid då festivalen skulle ha ägt rum hissar MSB regnbågsflaggan på samtliga verksamhetsorter.
28 juli 2020
Klockan 14.00

Färre räknar med att bli smittade

Förändringarna i Kantar Sifos undersökning är fortsatt få och förtroende för myndigheters hantering av coronavirusets utbredning i Sverige fortsatt stabil. Samtidigt som allt färre oroas över att själva bli smittade av viruset.
Till toppen av sidan