Till innehåll på sidan

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Ladda ner appen Brandrisk Ute

Varje år startar tusentals onödiga bränder i skog och mark. Du kan göra skillnad! Ladda ner appen, få koll på brandrisken där du befinner dig och eventuella eldningsförbud. Tillsammans kan vi hjälpas åt att förhindra bränder i naturen.

Beredskap för företag

Med förberedda företag blir Sveriges beredskap starkare. För att samhället alltid ska fungera är företagens förmåga att bedriva sin verksamhet, eller ställa om den till produktion av de varor och tjänster som efterfrågas, av största vikt.

Värt att veta om Nato

Nu är Sverige medlem i Nato. Det kan väcka många frågor. Här hittar du information om vad Nato är, Natos värderingar och hur medlemskapet påverkar Sverige och dig som individ.

Din insats är viktig för Sveriges beredskap

När vårt samhälle drabbas av olika kriser och påfrestningar behöver myndigheter och kommuner tillgång till extra resurser. Som medlem i en frivillig försvarsorganisation kan du bidra, både till att samhället fortsätter att fungera under kriser och krig och till att dina medmänniskor får stöd och hjälp.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Nyheter

12 juni 2024
Klockan 15.00

Öppen remiss Ramverket Gemensamma grunder 12 juni – 6 september

Vi lever i en tid av pågående och parallella samhällsstörningar. Med Gemensamma grunder – ramverk för samverkan och ledning stärker vi vår förmåga att hantera samhällsstörningar tillsammans.

10 juni 2024
Klockan 8.30

Slutredovisning av regeringsuppdraget ”Erfarenheter från Ukraina – lärdomar för det civila försvaret”

Tidiga förberedelser, planering och ett samhälle med både omställningsförmåga och uthållighet skapar motståndskraft i krig. Det är något MSB ännu en gång konstaterar när myndigheten nu lämnat in regeringsuppdraget ”Erfarenheter Ukraina – lärdomar för det civila försvaret”.

31 maj 2024
Klockan 9.57

Bättre beslutsförmåga när vi känner varandra – Civilt beredskapsråd 29-30 maj

Det samlade ledarskapet hos aktörer i det civila försvaret stod i fokus den 29-30 maj när MSB samlade myndighetschefer till Civilt beredskapsråd. Vid mötet deltog de civilområdesansvariga länsstyrelserna, de sektorsansvariga myndigheterna samt Myndigheten för psykologiskt försvar och Riksbanken.

Jobba hos oss

Är du alltid redo att göra andra beredda? Läs om våra senaste lediga tjänster eller hur du ansöker för att vara med i vår resursbas som gör ett viktigt arbete vid internationella insatser.

Till toppen av sidan