Till innehåll på sidan

Beredskapsveckan 2023

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Den genomförs vecka 39 (25 september - 1 oktober).

Ras och skred

MSB förser landets kommuner och länsstyrelser med kartor över bebyggda områden där det finns risk för ras, skred och slamströmmar.

Höjningen av terrornivån

Säkerhetspolisen (SÄPO) har höjt terrorhotnivån till högt hot, en fyra på en femgradig skala. Beslutet att höja terrorhotnivån beror inte på någon enskild händelse. MSB har material som riktar sig till privatpersoner och offentliga aktörer.

Utbildning i skydd mot olyckor

Utbildning i skydd mot olyckor (SMO) är för dig som vill arbeta som brandman inom kommunal räddningstjänst.
Här har vi samlat information inför din ansökan till utbildningen.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Jobba hos oss

Bli en del av oss, se vilka lediga jobb som finns just nu. 

Nyheter

25 september 2023
Klockan 12.29

Öppen remiss av ramverk Gemensamma grunder avslutad

Gemensamma grunder utvecklas från att vara en fysisk bok till ett ramverk på webben. Projektet Gemensamma grunder vidareutveckling öppnade upp för alla användare av att tycka till om utkasten på de första leveranserna i ramverket som lanserades på msb.se den 14 juni.
21 september 2023
Klockan 7.00

MSB uppmärksammar Internationella fredsdagen

Idag den 21 september är det den Internationella fredsdagen. Den instiftades av FN 1981 och firas varje år för att främja hållbar fred och icke-våld både nationellt och internationellt. Ett aktuellt exempel är MSB:s fredsfrämjande arbete i Ukraina, som bland annat innefattar minhantering, sjukvårdsutbildningar, biståndssamordning och säkerhet.
14 september 2023
Klockan 12.28

Behov av säker satellitkommunikation ökar

I en kartläggning konstaterar beredskapsmyndigheter att behoven av säker kommunikation via satellit ökar kraftigt under de närmaste två till fem åren.
Till toppen av sidan