Till innehåll på sidan

Om SGSI

Swedish Government Secure Intranet (SGSI) är en avgiftsfinansierad kommunikationstjänst för säker kommunikation mellan myndigheter i Sverige och i Europa. SGSI har en egen infrastruktur som är skild från internet och påverkas därför inte av intrång eller störningar på internet, som till exempel överbelastningsattacker.

Svenska myndigheter utsätts regelbundet för datorintrång och cyberattacker. Syftet kan vara att störa viktiga system eller komma över information. Resultatet är att känslig information hamnar i fel händer.

Med SGSI skyddas information under transporten.

Kommunicera även vid störningar på internet. SGSI är skilt från internet. Därför kan ni fortsätta att kommunicera även när det är störningar på internet, exempelvis på grund av cyberangrepp eller på grund av tekniska fel.

Kommunicera effektivt och smidigt. SGSI är smidigt och sparar tid. Till exempel kan ni dela databaser med andra myndigheter och ta del av deras information, utan omvägar.

Kommunicera som vanligt. Med SGSI e-post och SGSI skyddsvärd videokonferens kan ni till exempel fortsätta att mejla och ha videokonferenser som vanligt. Skillnaden är att ni gör det tryggt och säkert.

Kommunicera med andra myndigheter och över landsgränser. Genom SGSI kan ni samarbeta tryggt och säkert med andra myndigheter inom Sverige, men även med myndigheter i Europa. Ni kan såklart också kommunicera med olika delar av den egna verksamheten, oavsett om ni sitter i samma stad eller är utspridda över landet.

Senast granskad: 4 mars 2024

Till toppen av sidan