Till innehåll på sidan

Akut omhändertagande – för räddningstjänstpersonal

Akut omhändertagande – för räddningstjänstpersonal

Detaljer

Akut omhändertagande – för räddningstjänstpersonal
Publikationsnummer
MSB1052
ISBN-nummer
978-91-7383-772-9
Utgivningsår
2017
Omfång (sidor)
282 s : ill.
Pris
280 kronor
I media kan vi ofta läsa att ”Räddningstjänsten var snabbt på plats” när det inträffat bränder, trafikolyckor eller andra situationer där människor skadats eller insjuknat. Det betyder att det ofta är räddningstjänstpersonal som får utföra det mycket viktiga första akuta omhändertagandet på en skadeplats. Det finns ett tydligt samband mellan ett bra första akut omhändertagande av skadade och sjuka för utgången av ett skadeförlopp. Ett snabbt, korrekt och professionellt akut omhändertagande på skadeplatsen ger större överlevnadschanser för de skadade och sjuka. Ett sådant omhändertagande kan också göra att rehabiliteringstiden blir kortare för den drabbade. Det är därför viktigt att all räddningstjänstpersonal har goda kunskaper och bra träning i akut omhändertagande.

Kommande revidering

Akut omhändertagande för räddningstjänstpersonal är under revidering. Revideringarna omfattar bland annat de förändrade riktlinjerna för användande av nackkrage samt att S-ABCDE ändras till S-XABCDE, X - Extreme bleeding tillkommer.

Boken går inte att beställa i tryckt form för tillfället och vi hänvisar till nuvarande pdf under tiden som revideringen pågår

 

0

Varukorg Innehåller 0 publikationer


Till kassan

Senast granskad: 9 maj 2019

Till toppen av sidan