Till innehåll på sidan

MSB:s utbildningsorter

MSB:s utbildningsorter är Revinge, Sandö och Rosersberg. På skolorna i Revinge och Sandö finns restaurang och internat. Vi genomför även ett antal utbildningar och kurser på andra platser runt om i landet. Vissa utbildningar utförs även på distans.

Unikt för vår skolverksamhet är att vi har många olika typer av lärmiljöer på samma plats. Övningsfält för brand, kem, trafikolycka, järnväg m.m., ledningsträningsanläggningar, lektionssalar, labb och virtuell simulering. Skolverksamhetens ras- och skredområde i Högberget med sprängtillstånd kan vara det enda i sitt slag i norra Europa.

På utbildningsorterna Sandö och Revinge finns egen internatverksamhet där du som studerande utifrån den utbildning du går kan erbjudas boende från studentkorridor med självhushåll till hotellstandard med restaurang. I mån av plats har vi också möjlighet att ta emot offentliga aktörer för att arrangera konferenser.

Expertis och hög kunskap inom våra områden

Skolverksamheten på MSB har en unik kompetens och expertis inom samhällsskydd och beredskap. Här arbetar brandingenjörer, operativ räddningstjänstpersonal och lärare inom räddning och säkerhet, ledning, sjukvård och krisstöd. På motsvarande sätt har våra medarbetare i restaurang, reception och internat rätt kompetens för att din tid som boende hos ska bli så bra som möjligt.

I utbudet finns grund- och vidareutbildning för räddningstjänst och annan säkerhetsverksamhet, kundanpassad utbildning för kommuner, landsting och privata aktörer samt flera internationella utbildningar. I Rosersberg bedrivs Sveriges enda utbildning för sotare. Förutom utbildning arbetar vi även med att utveckla metoder och teknik för morgondagens räddningstjänst.

Bygger på den studerandes ansvar

Utbildningarna är utformade så att den studerandes ansvar och medverkan ställs i centrum. Det innebär att det ställs stora krav på dig som studerar och på din studerandeaktivitet.

Senast granskad: 22 april 2024

Till toppen av sidan