Till innehåll på sidan

WIS

WIS är en portal för Sveriges krisberedskap där aktörer delar information före, under och efter samhällsstörningar. Genom att aktivt dela information i WIS kan alla enkelt och effektivt skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild.

Öppna verktyget - WIS

Detaljer

Ämneskategori

  • WIS

Typ av system

  • Kommunikationstjänster

WIS används för att dela, samla in och sammanställa information. Aktörerna använder också WIS för sin omvärldsbevakning.

Aktörerna lägger upp information i WIS i olika ytor. Som användare kan du följa de ytor som du är intresserad av. Du kan även aktivt publicera information. Informationen kan vara anteckningar, lägesrapporter, dokument och enkla kartnoteringar. Du kan vid behov begära in information från övriga aktörer. För att vara säker på att inte missa nya händelser kan du välja att bevaka ämnen eller geografiska områden som intresserar dig och sen välja att få aviseringar om detta.

Varje aktör äger sin egen information och avgör själv vilka den ska delas med. Det går att välja att informationen enbart ska delas inom den egna organisationen.

Vilka får använda WIS?

Myndigheter, kommuner, regioner, frivilligorganisationer och privata aktörer med ansvar under en kris får använda WIS. I dag är cirka 700 aktörer registrerade i WIS, med totalt drygt 13 500 användare.

Logga in i WIS

Logga in i WIS

Nyheter

26 maj 2021
Klockan 11.19

Begäran om information till aktörer utanför WIS

Med funktionen begäran i WIS kan WIS-användare på ett enkelt och strukturerat sätt skicka frågor till aktörer för att samla in och sammanställa viktigt information. Nu har funktionen utvecklats så att begäran även kan skickas till aktörer eller individer som inte har WIS.

6 april 2021
Klockan 14.01

WIS får modul för SMHIs vädervarningar

I höst lanseras vädervarningsmodulen i WIS, en helt ny modul för hantering av beslutade och föreslagna vädervarningar och meddelanden från SMHI.

Senast granskad: 30 juni 2021

Till toppen av sidan