Till innehåll på sidan

WIS

WIS är en portal för Sveriges krisberedskap där aktörer delar information före, under och efter samhällsstörningar. Genom att aktivt dela information i WIS kan alla enkelt och effektivt skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild.

Öppna verktyget - WIS

Detaljer

Typ av system

  • Kommunikationstjänster

Inloggning i WIS

I april fick WIS en ny, säkrare inloggning. Första gången du ska logga in i WIS med den nya inloggningen måste du skapa ett inloggningskonto.

Inloggning i WIS – Så loggar du in i WIS

Börja använda WIS

Om din organisation redan är en WIS-aktör kan de som är aktörsadministratörer i WIS hos er skapa en användarprofil till dig. Om du inte vet vilka som är aktörsadministratörer hos er kan WIS-supporten hjälpa dig att ta fram rätt namn. Om din organisation inte är WIS-aktör kan ni ansöka om att registrera er och bli en aktör i WIS.

Nyheter

23 november 2022
Klockan 14.59

Välbesökt digitalt forum för säkra kommunikationer

För ett år sedan startade MSB ett nytt digitalt forum; Forum för säkra kommunikationer. Nu har vi genomfört tre forum och fler kommer under 2023.

22 november 2022
Klockan 14.43

Ny funktion i WIS-appen – läsa dokument

Nu har vi släppt en ny version av WIS-appen.

14 november 2022
Klockan 10.59

Nya administrativa bestämmelser för WIS

Nu finns nya administrativa bestämmelser för WIS. Bestämmelserna riktar sig till dig som är användare eller aktörsadministratör i WIS. Rutiner för arkivering, gallring och inloggning är några nyheter i de nya administrativa bestämmelserna.

26 september 2022
Klockan 10.45

Nya och uppdaterade hjälpsidor om WIS

Nu har vi uppdaterat hjälpsidorna om WIS med nio nya användarguider.

7 juni 2022
Klockan 14.30

Gemensamt personuppgiftsansvar i WIS

MSB har tillsammans med andra WIS-aktörer sett över ansvarsförhållandena för personuppgiftsbehandlingar i WIS. Slutsatsen är att det i WIS råder ett gemensamt personuppgiftsansvar mellan MSB och WIS-aktörerna.

Senast granskad: 25 januari 2023

Till toppen av sidan