Till innehåll på sidan

Om kampanjen Stärk brandskyddet för en närstående

Den 1 december 2021 startade en kommunikationssatsning som skulle öka kunskapen hos närstående till äldre om vad ett stärkt brandskydd är, vem som behöver det och hur man skaffar det. Kampanjen pågick under december månad.

Kampanjen var en fortsättning på förra årets satsning då vi tillsammans med Socialstyrelsen vände oss till kommunerna. Under 2021 vände vi oss till allmänheten 45-65 år - som ofta är närstående till äldre och som skulle kunna hjälpa dem att stärka sitt brandskydd.

Vad handlade kampanjen om?

Kampanjen bestod av ett filmat test där närstående till tre äldre damer får testa på hur det känns att ha begränsningar och hur det påverkar förmågan att uppfatta larmet från en brandvarnare och ta sig ut.
Syftet var att väcka uppmärksamhet i frågan och öka kunskapen om att vissa personer behöver ett stärkt brandskydd, vad det är och hur man skaffar det.

Kanaler

Filmen, i olika versioner, gick på TV, på bio och i sociala medier under hela december 2021. På samma tema hade vi även en radiospot som gick i radio och poddar under samma period.

All annonsering hänvisade till en kampanjsida som var tillgänglig under december 2021.

Dela material

Om du inom en kommun eller annan organisation eller myndighet vill hjälpa till att sprida budskapet om att stärka brandskyddet för särskilt riskutsatta får du gärna ladda ner vår film för sociala medier. Hänvisa till msb.se/starktbrandskydd för mer information.

Annonser för sociala medier

Budskap: Hur är det att ha begränsade förmågor? 1080x1350 px (jpeg, inlägg, flöde)Budskap: Skydda en anhörig? 1080x1350 px (jpeg, inlägg, flöde)Budskap: Hur är det att ha begränsade förmågor? 1080x1920 px (jpeg, stories)Budskap: Skydda en anhörig? 1080x19200 px (jpeg, stories)Budskap: Hur är det att ha begränsade förmågor? 1920x1080 px (jpeg, flöde)Budskap: Skydda en anhörig? 1920x1080 px (jpeg, flöde)Film: Alla tar sig inte ut lika snabbt, 45 sekunder, format 4:5 (.zip med mp4 + srt) Film: Alla tar dig inte ut lika snabbt. 15 sekunder, format 4:5 (zip med mp4 + srt för sociala medier)

Hela filmen på YouTube

Senast granskad: 15 januari 2022

Till toppen av sidan