Till innehåll på sidan

Om webbplatsen

Msb.se är framtagen för att tillgodose våra målgruppers behov så att det blir ett värdefullt och enkelt stöd i vardagen.

Strukturen

Startsidan och aktuellt kompletterar varandra. Aktuellt ger en mer detaljerad bild av vad MSB gör just nu och vänder sig framför allt till aktörer. Här finns bland annat de senaste nyheterna, kalender, information om pågående händelser och insatser och nytt inom publikationer. 

Menysidor

Vi använder menysidor för att underlätta navigeringen och undvika djupa undermenyer:  

Ämnesområden – Här har vi samlat information och stöd till våra målgrupper inom MSB:s alla områden. 

Råd till privatpersoner - Här har vi samlat råd som riktar sig direkt till dig som privatperson inom ämnen som till exempel hemberedskap, brandsäkerhet och naturolyckor.

Utbildning och övning – Här kan du läsa om våra stora utbildningar och söka i hela MSB:s utbildningsutbud. Här hittar du också utbildningsmaterial, information om våra utbildningsorter och övningar. 

Om MSB – Information om vårt uppdrag, vår roll i samhället och våra internationella samarbeten. Här kan du också läsa om hur det är att jobba på MSB och vilka lediga tjänster vi har. 

Listsidor

Vi använder listsidor för att underlätta sökandet av information. Listsidorna har utrustats med mini-sökmotorer som enbart söker inom respektive huvudrubrik. Det finns även möjlighet att filtrera sökresultatet på bland annat år, innehållstyp och ämne. 

Regler - Här hittar du information om lagar och andra regler inom MSB:s ansvarsområde. Du kan välja att se samtliga gällande respektive upphävda regler per lagstiftningsområde.

Verktyg och tjänster – Här har vi samlat alla de verktyg och tjänster som MSB erbjuder.

Publikationer – MSB har givit ut över 1000 publikationer genom åren och de finns samlade här. 

Sökfunktion och hjälp att hitta snabbt 

Webbplatsen har ett antal funktioner för att hjälpa besökarna att snabbt hitta den information man söker, bland annat lyfts välbesökta sidor fram via hitta snabbt-knappar och direktlänkar. Via notiser, länklistor och block med relaterad information knyter vi samman information som hör ihop, men som bor på olika ställen i strukturen. 

Via sökrutan som finns längst upp till höger i sidhuvudet söker du på hela webbplatsen. Sökresultatet kan du sedan förfina genom att filtrera på ämne och innehållstyp. Undersidorna för regler, verktyg & tjänster, publikationer och utbildningar har egna mini-sök som enbart söker i respektive gren. 

Kriskommunikation

Startsidan inleds med en stor bildyta med textruta och/eller länkknappar som ger möjlighet att lyfta fram det som är mest relevant just nu. Denna plats kommer att underlätta kommunikationen vid händelser och kriser eftersom vi snabbt kan leda in besökarna till relevant information. Vi har också möjlighet att tydliggöra meddelanden från MSB via en fast röd balk längst i toppen på webbplatsen. 

Enkel navigation till MSB:s andra webbplatser

MSB har ett antal webbplatser och msb.se är MSB:s huvudwebbplats. Du når enkelt våra övriga webbplatser antingen genom att klicka på ”Du är på msb.se – besök våra andra webbplatser” i den mörkgrå balken längst upp på sidan eller via länkarna under ”Våra andra webbplatser” i sidfoten. 

Vanliga frågor och svar

Senast granskad: 22 maj 2023

Till toppen av sidan