Till innehåll på sidan

Aktuellt

Här får du en mer detaljerad bild av vad MSB gör just nu.

Nyheter

28 september 2023
Klockan 13.13

Ny rapport: Building resilience for the future – Lessons from Ukraine

Under våren 2023 arrangerade MSB fyra expertseminarier och en större halvdagskonferens om Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och lärdomar för Sveriges civila beredskap. Viktiga budskap från dessa aktiviteter har nu sammanställts i rapporten ”Building resilience for the future – Lessons from Ukraine”.

25 september 2023
Klockan 15.26

Öva enkelt med nytt stöd från MSB

MSB har tagit fram ett övningspaket ”Öva Enkelt!” med fem nya seminarieövningar. Öva enkelt! är ett övningsstöd som möjliggör för enskilda aktörer att med enkla förberedelser, begränsad resursåtgång och utifrån egna förutsättningar och behov utvecklas inom ett antal förmågor.

25 september 2023
Klockan 12.29

Öppen remiss av ramverk Gemensamma grunder avslutad

Gemensamma grunder utvecklas från att vara en fysisk bok till ett ramverk på webben. Projektet Gemensamma grunder vidareutveckling öppnade upp för alla användare av att tycka till om utkasten på de första leveranserna i ramverket som lanserades på msb.se den 14 juni.

21 september 2023
Klockan 7.00

MSB uppmärksammar Internationella fredsdagen

Idag den 21 september är det den Internationella fredsdagen. Den instiftades av FN 1981 och firas varje år för att främja hållbar fred och icke-våld både nationellt och internationellt. Ett aktuellt exempel är MSB:s fredsfrämjande arbete i Ukraina, som bland annat innefattar minhantering, sjukvårdsutbildningar, biståndssamordning och säkerhet.

14 september 2023
Klockan 12.28

Behov av säker satellitkommunikation ökar

I en kartläggning konstaterar beredskapsmyndigheter att behoven av säker kommunikation via satellit ökar kraftigt under de närmaste två till fem åren.

Kalender

Sista anmälan: 13 aug 2023
Lokal: Borås
Sista anmälan: 25 sep 2023
Lokal: Distansstudier
Sista anmälan: 18 aug 2023
Lokal: Revinge
Sista anmälan: 05 sep 2023
Lokal: Borås
Sista anmälan: 31 aug 2023
Lokal: Stockholm

Händelser och insatser

Kriget i Ukraina

Här finns information om vad du som privatperson kan tänka på med anledning av det säkerhetspolitiska läget. Det finns även råd till myndigheter och företag samt information om vad MSB gör.

Avslutade händelser och insatser

Här finns de senaste avslutade händelser och insatser som MSB deltagit i. 

Populära publikationer

Om krisen eller kriget kommer
UTGIVNINGSÅR:

Om krisen eller kriget kommer

Broschyren skickades ut från MSB till 4,9 miljoner hushåll i Sverige 2018, på uppdrag av regeringen. Syftet är att vi ska bli bättre förberedda på följderna av t ex extremt väder, it-attacker eller mi...
Till toppen av sidan