Till innehåll på sidan

Aktuellt

Här får du som aktör en mer detaljerad bild av vad MSB gör just nu.

Nyheter

21 april 2021
Klockan 12.18

Helikoptrar sätts i beredskap för första gången i år

Det råder hög brandrisk i delar av södra Sverige. MSB har därför fattat beslut om att två helikoptrar ställs i beredskap från och med i dag klockan 14.00 till och med fredag klockan 14.00.
– Helikoptrarna är ett komplement till resurser på marken och som vi på efterfrågan kan stödja kommunal räddningstjänst med. Taktiken är att de kommer in i ett tidigt skede för att förhindra att bränder växer sig stora, säger Petronella Norell, enhetschef på MSB.

21 april 2021
Klockan 10.37

Driftstörningar i RIB

Under lördagen den 24 april kan det stundtals uppstå svårigheter att nå MSB RIB på webben eftersom ett underhållsarbete kommer genomföras.

21 april 2021
Klockan 7.00

Konspirationsteorier i fokus i ny studie från MSB

Behovet av att identifiera och motverka desinformation, missinformation och vilseledande information kopplat till vaccinering av covid-19 ökar. I en ny studie som beställts av MSB har aktuell forskning om konspirationsteorier kartlagts. Studien visar hur de uppstår och utvecklas, vad de har gemensamt och hur ursprunget till en konspirationsteori kan identifieras.

19 april 2021
Klockan 14.50

Sverige vinnare i världens största cyberförsvarsövning

Tänk dig ett scenario där ett fiktivt land utsätts för massiva cyberattacker. Det är bland annat det cyberförsvarsövning Locked Shields som ägde rum förra veckan går ut på. Stolta vinnare i tävlingen blev Sverige som bland annat bestod av deltagare från MSB.

19 april 2021
Klockan 12.59

FN-möte om regler för transport av farligt gods

Inför det kommande mötet med FN:s arbetsgrupp för transport av farligt gods på väg 3-7 maj är du välkommen att lämna synpunkter på de förslag som ska diskuteras på mötet.

Kalender

Sista anmälan: 22 apr 2021
Klockan: 10:00
Lokal: Digitalt
Sista anmälan: 29 apr 2021
Klockan: 09:00
Lokal: Digitalt
Sista anmälan: 05 maj 2021
Lokal: Distansstudier
Sista anmälan: 07 maj 2021
Lokal: Distans
Sista anmälan: 28 apr 2021
Lokal: Distansstudier

Händelser och insatser

MSB:s arbete med anledning av coronaviruset

Samlad information om vad MSB gör och vilken roll vi har i Sveriges hantering av covid-19, samt länkar till andra myndigheters information.

Stöd till flyktingsituationen i Sudan

MSB skickar stöd i form av basläger med boende och kontorslösning för FN och andra hjälporganisationer för att upprätta humanitär närvaro vid de växande flyktinglägren i Sudan.

Stöd till Ekvatorialguinea efter explosioner

MSB stöttar med insatspersonal efter att Ekvatorialguinea drabbats av kraftiga explosioner i staden Bata.

Avslutade händelser och insatser

Här finns de senaste avslutade händelser och insatser som MSB deltagit i. 

Populära publikationer

Om krisen eller kriget kommer
UTGIVNINGSÅR:

Om krisen eller kriget kommer

Broschyren skickades ut till 4,8 miljoner hushåll i Sverige i samband med kampanjen Krisberedskapsveckan, den 28 maj – 3 juni 2018. Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följ...
Till toppen av sidan