Till innehåll på sidan

Samverkan och ledning

MSB stödjer dig som arbetar med frågor som rör samverkan och ledning inom samhällsskydd och beredskap, både i offentlig och privat verksamhet samt på lokal, regional och nationell nivå.

Under en samhällsstörning behöver vi kunna agera både inom egen organisation men också tillsammans med andra för att åstadkomma gemensam inriktning och samordning. Syftet är att minska konsekvenserna av störningen samtidigt som vi använder samhällets resurser så effektivt som möjligt.

På de här sidorna finns information och verktyg till dig som vill utveckla din organisation inom samverkan- och ledningsområdet. Genom att klicka dig vidare kommer du till information och material inom Gemensamma grunder för samverkan och ledning, stabsmetodik och hänvisning till olika teknikstöd för samverkan och ledning. Nedan finner du också ett nyhetsflöde där du kan följa utvecklingen inom området.  

Förstärkningsresurser inom samverkan och ledning

MSB erbjuder förstärkningsresurser inom samverkan och ledning.

Läs mer om förstärkningsresurserna

Nyheter

30 juni 2022
Klockan 9.32

MSB i Almedalen 2022

Almedalen 2022 startar söndag 3 juli. MSB arrangerar två egna panelsamtal samtidigt som vi medverkar i en rad andra seminarium och rundabordet-samtal.

17 juni 2022
Klockan 12.17

Förändringsuppehåll i Rakelnätet sommaren 2022

Från och med den 20 juni till och med den 8 augusti är det förändringsuppehåll i Rakelnätet.

7 juni 2022
Klockan 14.30

Gemensamt personuppgiftsansvar i WIS

MSB har tillsammans med andra WIS-aktörer sett över ansvarsförhållandena för personuppgiftsbehandlingar i WIS. Slutsatsen är att det i WIS råder ett gemensamt personuppgiftsansvar mellan MSB och WIS-aktörerna.

Senast granskad: 30 maj 2022

Till toppen av sidan