Till innehåll på sidan

Samverkan och ledning

Under en samhällsstörning vid fred och krig behöver vi kunna agera både inom egen organisation men också tillsammans med varandra.

På de här sidorna finns information och verktyg till dig som vill få stöd i arbetet inom samverkan- och ledningsområdet. Genom att klicka dig vidare kommer du till information och material inom Gemensamma grunder ramverk för samverkan och ledning, stabsmetodik, hänvisning till olika teknikstöd för samverkan och ledning samt stöd i utvärdering. Nedan finner du också ett nyhetsflöde där du kan följa utvecklingen inom området.

Förstärkningsresurser inom samverkan och ledning

MSB erbjuder förstärkningsresurser inom samverkan och ledning.

Läs mer om förstärkningsresurserna

Nyheter

28 november 2023
Klockan 10.04

Fullsatt på årets mässa för användare av samhällsviktiga kommunikationstjänster

MSB arrangerar årligen en mässa för behöriga användare av samhällsviktiga kommunikationstjänster. Den 14 november var ett tusental behöriga besökare från hela ”public safety”- Sverige på plats i Kista med syfte att stärka Sveriges totalförsvarsförmåga.

9 november 2023
Klockan 9.27

Nya villkor för DMO-användning med ökat geografiskt täckningsområde

Användning av DMO-utrustning i Rakel med en antenn på 10 meter ovan mark, eller högre, omfattas av särskilda villkor. Om din aktör har denna typ av utrustning ska ni lämna in en ansökan till MSB.

19 oktober 2023
Klockan 8.00

Tjänsteman i beredskap hos fler myndigheter stärker beredskapssystemet

Regeringen beslutade den 10 oktober att fler statliga myndigheter ska ha funktionen Tjänsteman i beredskap (TiB).

12 oktober 2023
Klockan 11.20

Fortsatt nöjda användare av Rakel och Rakel kundstöd

Årets kundundersökning för Rakel gav åter igen ett mycket gott betyg åt servicen hos Rakel kundstöd och åt Rakel som kommunikationssystem.

25 september 2023
Klockan 12.29

Öppen remiss av ramverk Gemensamma grunder avslutad

Gemensamma grunder utvecklas från att vara en fysisk bok till ett ramverk på webben. Projektet Gemensamma grunder vidareutveckling öppnade upp för alla användare av att tycka till om utkasten på de första leveranserna i ramverket som lanserades på msb.se den 14 juni.

25 augusti 2023
Klockan 7.54

Nya frekvenser i Rakelnätet för mobila basstationer

För att kunna använda Rakelnätet i situationer då MSB förstärker nätet med mobila basstationer är det viktigt att se över så att era Rakelterminaler stödjer de nya frekvenserna för mobila basstationer.

10 augusti 2023
Klockan 13.53

Gemensamma grunder utvecklas – hör om hur, vad och varför på våra lunchseminarier

Gemensamma grunder är ett aktörsgemensamt ramverk för samverkan och ledning. Arbetet med att utveckla det har kommit halvvägs och vi bjuder nu in alla som vill till lunchseminarium där vi berättar mer om hur vidareutvecklingen går.

26 juli 2023
Klockan 11.33

Rakel påverkas inte av ny publicerad sårbarhet för TETRA-standarden

Det har i olika kanaler publicerats information om sårbarheter mot standarden som medför att obehöriga bland annat kan avlyssna radiotrafik (CVE-2022-24402) för radionät som använder kryptoalgoritm TEA1 som finns i TETRA-standarden. Sveriges nationella radiosystem Rakel använder inte denna kryptoalgoritm och har alltså inte denna sårbarhet.

28 juni 2023
Klockan 7.56

Ny funktion i WIS - Susie elstatus

Nu presenteras en översiktsbild av störningar inom elförsörjningen i WIS.

20 juni 2023
Klockan 9.12

NCCOM presenterar krav för terminaler för nästa generations kommunikationssystem

Operatörer för samhällsviktiga kommunikationstjänster i Norden har tagit fram gemensamma krav på utformning och egenskaper för mobila och robusta terminaler som ska användas i nästa generations kommunikationssystem.

Senast granskad: 14 juni 2023

Till toppen av sidan