Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Riktlinjerna vänder sig till dig som planerar din organisations Rakelkommunikation. De består av ett huvuddokument och en bilaga. Det finns även en talgruppsmatris i Excel-format som innehåller beskrivningar av alla samverkanstalgrupper och vilka som har rättigheter till de olika talgrupperna.
Nationella riktlinjer för samverkan i RAKEL
Publikationsnummer: MSB342
Utgivningsår: 2016
Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel är ett övergripande styrdokument som utifrån ett lokalt, regionalt och nationellt behov beskriver hur samverkan ska ske med hjälp av Rakelsystemet. Riktlinj...
Bilaga till Nationella riktlinjer för samverkan i RAKEL
Publikationsnummer: MSB926
Utgivningsår: 2017
Detta dokument är en bilaga till Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel. Du använder det här dokumentet framför allt i det fjärde steget i den lednings- och sambandsanalys som din organisation gö...
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel ska kvalitetssäkra förvaltning och utveckling av lednings- och samverkanstalgrupper i Rakel och säkerställa användarnas krav på säkerhet. Förvaltningsgruppen tar emot och bereder ärenden med önskemål om förändringar i talgrupper.
-
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel ska kvalitetssäkra förvaltning och utveckling av lednings- och samverkanstalgrupper i Rakel och säkerställa användarnas krav på säkerhet.
Förvaltningsgruppen tar emot och bereder ärenden med önskemål om förändringar i talgrupper. Beslut tas fyra gånger per år i samband med möte. Gruppen består av representanter från aktörer på lokal, regional och nationell nivå.
Syfte med förvaltningsgruppens arbete är att:
- Säkerställa att nationella riktlinjer för Rakel stödjer metoder för samverkan utifrån aktörsgemensamma behov.
- Vid önskemål av förändringar, beakta en helhetssyn utifrån nuvarande samverkansstruktur och metodik som finns angiven i nationella riktlinjer för samverkan i Rakel.
- Ta hänsyn till nationella, regionala och lokala förutsättningar.
- Se till att aktörernas krav på säkerhet och sekretess i systemet bibehålls.
Vill din organisation anmäla ett ärende om behov av förändring eller utökning av samverkanstalgrupp i Rakel?
Anmäl ert behov så behandlas ärendet på förvaltningsgruppens möte. Observera att vi vill ha din anmälan senast cirka sex veckor före nästa möte i förvaltningsgruppen för att hinna behandla detta.
Talgruppsmatris med samverkanstalgrupper
Talgruppsmatrisen innehåller samverkanstalgrupper i Rakel. Den är ett stöd när ni ska fylla i ert programmeringsunderlag.