Hantering av säkerhetsskyddsklassificerade handlingar

En hjälp på vägen - Hantering av säkerhetsskyddsklassificerade handlingar är en interaktiv utbildning som ger dig grunderna för hur en säkerhetsskyddsklassificerad handling hanteras.

Öppna verktyget - Hantering av säkerhetsskyddsklassificerade handlingar

Detaljer

Målgrupp

  • Alla som kommer att hantera säkerhetsskyddsklassificerade handlingar

Ämneskategori

  • Civilt försvar
  • Informationssäkerhet
  • Cybersäkerhet

Beställning

För verksamheter så finns det möjlighet att erhålla utbildningen i form av ett Scormpaket som kan installeras i den egna miljön för t.ex. koppling till LMS.

Önskas detta kontakta Roger Forsberg via registrator@msb.se, dessa kommer inte att kunna levereras förrän efter årsskiftet.

Ange ”Säkerhetsskyddsklassificerade handlingar – Scormpaket” i ärendemeningen.

Typ av system

  • E-utbildning

Om verktyget

Utbildningen är tänkt att kunna användas som ett uppslagsverk. Det är enkelt hitta information om de olika momenten för hantering av en säkerhetsskyddsklassificerad handling. Det finns även förslag på utformning, vad du ska tänka på samt lite tips och trix.

För alla verksamhetsutövare

Utbildningen fungerar lika bra för dig som omfattas av säkerhetspolisens föreskrift om säkerhetsskydd som för dig som omfattas av Försvarsmaktens föreskrift om säkerhetsskydd.

Utbildningen är tillämpbar för alla verksamhetsutövare som arbetar med säkerhetsskyddsklassificerade handlingar oavsett om du tillhör en offentlig eller privat organisation.

Testa dig själv efter utbildningen

Efter att du har genomfört utbildningen kan du genomföra ett prov (vid godkänt prov kan du skriva ut ett ”DIPLOM”.

Har du synpunkter?

Om du upptäcker konstigheter, felaktigheter eller om du har övriga synpunkter, var vänlig skicka dessa till registrator@msb.se.

Ange ”Säkerhetsskyddsklassificerade handlingar – Synpunkter” i ärendemeningen.

Fakta

Vid framtagande av utbildningen har deltagare från bland annat MSB,  Försvarsmakten och Länsstyrelsen Uppsala deltagit.

Ett stort tack till FM UndSäkC, Länsstyrelsernas projekt Säkra kommunikationer och Anna Hindsén som granskat och lämnat värdefulla synpunkter i framtagandet av den här utbildningen.

Till toppen av sidan