Till innehåll på sidan

Vanliga frågor om WIS

Här listar vi vanliga frågor som ställs till WIS-supporten.

Svar på vanliga frågor till WIS-support

 • Varför kan jag inte logga in?

  Felmeddelandet Inloggningsfel kan ha flera orsaker. Oftast innebär det att användarnamn eller lösenord är fel eller att kontot är inaktivt. Kontrollera dina inloggningsuppgifter. Användarnamnet är unikt och baseras delvis på aktörens namn. Namnet består aldrig av en e-postadress. 

 • Varför har jag inte läsrätt till en yta?

  Du ser om din aktör har läsrätt i listan över ytor i respektive menyval. Om din aktör vill få läsrätt i ytan kan du be om läsrätt genom att klicka i rutan.

  Utöver Full läsrätt och Ingen läsrätt kan det till exempel stå Läsrätt hos 8 av 10. Det innebär att av de 10 aktörer som delar information i ytan har 8 gett din aktör rätt att läsa den information de delar. Om det står Du har inte rättighet att läsa har din aktör internt begränsat din läsrätt. Klicka då på i-ikonen för att se vilka som kan ge dig läsrätt i ytan.

 • Varför kan jag inte skriva i ytan?

  Du måste ha rollen redaktör, talesperson eller skribent för att kunna skriva i en yta . Som användare har du en standardroll för nya ytor. Denna kan ändras för enskilda ytor av dem som har rollen redaktör hos din aktör.

 • Varför kan jag inte avsluta eller radera en samverkansyta som jag själv äger?

  Alla som delar information i en yta måste avsluta sitt deltagande för att ytan ska kunna avslutas. När alla deltagande aktörer avslutat sitt deltagande kan ytan raderas. I WIS ägs inte samhällsstörningar av en enskild aktör. De bygger på samverkan och samordning. Varje aktör ansvarar för den information som aktören delar.

 • Kan jag välja vilka personer hos en annan aktör som kan läsa och skriva i en samverkansyta som jag skapar?

  Nej. Du kan endast styra vilka inom din egen aktör som har skriv- och läsrätt. För att påverka vilka personer hos andra aktörer som har läsrätt i en yta måste du ta kontakt med WIS-användare hos aktuell aktör för att kunna göra ett urval.

Senast granskad: 2 juli 2021

Till toppen av sidan