Till innehåll på sidan

Beställ säkerhetsdosa för WIS

MSB rekommenderar att alla WIS-administratörer använder förstärkt autentisering och loggar in i WIS med säkerhetsdosa. De aktörer som önskar kan även använda säkerhetsdosa för konton med lägre behörigheter.

Säkerhetsdosor till WIS kan beställas från MSB mot en kostnad av 850 kronor styck (exklusive moms). Varje säkerhetsdosa har en livslängd på 2–3 år och behöver sedan ersättas med en ny.

Säkerhetsnivåer för inloggning

Förstärkt autentisering innebär att användaren loggar in genom att ange användarnamn, pinkod och kod från säkerhetsdosa. Man behöver ha tillgång till såväl pinkoden som säkerhetsdosan för att kunna logga in. Utan förstärkt autentisering loggar användaren in genom att ange användarnamn och lösenord, vilket ger en betydligt lägre säkerhetsnivå.

MSB rekommenderar att alla aktörsadministratörer använder den förstärkta autentiseringen, eftersom de har behörighet att lägga upp nya konton och nollställa lösenord. MSB avråder bestämt från lösningar där några administratörer använder dosa och andra använder lösenord.

Vi rekommenderar därför att ni beställer säkerhetsdosor till samtliga personer som kommer att fungera som aktörsadministratörer.

Beställ säkerhetsdosa för WIS

Senast granskad: 30 juni 2021

Till toppen av sidan