Till innehåll på sidan

Regionala insats- och ledningstalgrupper i Rakel för räddningstjänst

Här hittar du en talgruppsmatris för regionala insats- och ledningstalgrupper i Rakel för räddningstjänst. Den ska vara till stöd när ni ska fylla i ert programmeringsunderlag för kommunikation i Rakel.

Regionala insats- och ledningstalgrupper i Rakel för räddningstjänst

Gör så här:

  • Analysera vilka regionala räddningstjänstgemensamma insats- och ledningstalgrupper ni behöver i er organisation och som ska programmeras i era Rakelterminaler.
  • Kopiera ”GSSI-nummer” och ”Benämning (Mnemonic)” från matrisen och klistra in i aktuell talgruppsmall i ert programmeringsunderlag.
  • Om er organisation har någon form av dispatcher (DWS, Titan-X med flera) i er kommunikationscentral (KC) måste ni uppdatera era KC-konton för att få åtkomst i KC till de gemensamma regionala räddningstjänsttalgrupperna. För detta krävs att blanketten ”Beställning eller ändring av behörigheter för KC-användare” skickas till Rakel kundstöd med uppgift om vilka organisationsblock kontot ska ha åtkomst till. Uppgift om detta hittar du i kolumnen ”Block” på respektive talgrupp.

Senast granskad: 26 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan