Till innehåll på sidan

Nyheter från Rakel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Nytt från Rakel för att få nyheter och aktuell information om Rakel. Nytt från Rakel skickas ut cirka en gång i månaden.

Prenumerera på Nytt från Rakel eller avsluta prenumeration

Fyll i din e-postadress och börja prenumerera. Under leveransformat väljer du om du vill få nyhetsbrevet formgivet med bilder och text (HTML) eller endast text.

Starta eller avsluta din prenumeration på Nytt från Rakel

Nyheter

12 februari 2021
Klockan 6.20

MSB föreslår ersättare till radiokommunikationssystemet Rakel

MSB lämnar i dag in svar på ett regeringsuppdrag avseende det samlade behovet av ett nytt, utvecklat och säkert kommunikationssystem för samhällsviktiga aktörer. I svaret beskrivs bakgrunden till det samlade behovet av ett nytt kommunikationssystem, samt förslag på teknisk lösning och rollfördelning.

11 februari 2021
Klockan 15.44

Digitala träffar om Rakel ger kunskap om effektiv användning

Ett trettiotal Rakelanvändare från arton olika blåljusaktörer deltog i veckans digitala informationsträff med temat ”Effektiv användning av Rakel”.

10 februari 2021
Klockan 9.45

MSB:s terminalpool aktiveras när Jordbruksverket bekämpar fågelinfluensa

Trettiofem Rakelterminaler har skickats som en förstärkningsresurs till en gård i Småland. Beställare är Jordbruksverket, som med stöd av bland annat räddningstjänst, frivilliga försvarsorganisationer och Försvarsmakten just nu bekämpar ett stort utbrott av fågelinfluensa på gården.

5 februari 2021
Klockan 15.36

Rakel får ny systemversion under 2021

Rakelsystemet kommer under andra halvan av 2021 att uppgraderas till senaste systemreleasen: Tetra System Release 8 (TSR 8).

5 februari 2021
Klockan 11.32

Meddela Rakel kundstöd förändringar av behöriga kontaktpersoner

Om din kollega bytt jobb, slutat eller inte längre är ansvarig kontaktperson för Rakel, så är det viktigt att Rakel kundstöd får veta det.

Senast granskad: 25 juni 2019

Till toppen av sidan