Till innehåll på sidan

Tillfällen

Sista anmälningsdag: 19 januari 2021
Ort: Sandö distans
Antal platser: 20
Längd: 1 dagar

LIA-handledarutbildning

OBS! Det här är en extra informationsträff på två timmar för att informera om hur LIA -lärande i arbete påverkas av att kursen Tillsyn och olycksförebyggande arbete A numera ingår i SMO utbildningen.

Detaljer

Målgrupp

För dig som ska bli LIA-handledare eller för dig som redan är handledare. Kursen syftar till att ge dig de verktyg som du behöver i din roll som LIA-handledare.

Med start vårterminen 2020 har kursen Tillsyn och olycksförebyggande arbete A (ToF A) integrerats i SMO utbildningen. Det har påverkan på LIA - perioden hos de räddningstjänster som tar emot SMO studeranden under LIA - lärande i arbete.

För att underlätta övergången och eventuella förändringar har MSB informationsträff den 28 januari mellan 13.00 – 15.00.

De räddningstjänster som planerar att ta emot LIA studeranden under vårterminen 2021 och framåt behöver delta i detta utbildningstillfälle eller någon av de tidigare utbildningstillfällen som redan genomförts, då det är en förutsättning för att kunna bedriva LIA perioden i enlighet med de nya riktlinjerna.

Utbildningen syftar till att ge dig de verktyg som du behöver i din roll som LIA-handledare.

 • Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

  MSB har beslutat om återbudsregler för kurser som genomförs av MSB.

  Reglerna gäller för Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap Grib, förordningsreglerade kurser för räddningstjänst som inte är studiemedelsberättigade samt övriga kurser.

  Med förordningsreglerade kurser för räddningstjänst som inte är studiemedelsberättigade menas Räddningsledare A, Räddningsledning B samt Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A och B. Med övriga kurser menas avgiftsbelagda kurser, detta gäller också för kurser som genomförs av Försvarshögskolan på uppdrag av MSB.

  Avbokning/återbud ska göras skriftligt till Enheten för utbildningssamordning på utbildning@msb.se.

  Beslut om återbudsregler

 

Senast granskad: 26 november 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan