Till innehåll på sidan

Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Veckan har arrangerats sen 2017.

Krisberedskapsveckan 2021

Planeringen inför Krisberedskapsveckan 2021 pågår nu.  Det är många kommuner och frivilligorganisationer som länge har önskat att Krisberedskapsveckan ska vara på hösten, så från och med 2021 förläggs den till vecka 39 varje år.  

Krisberedskapsveckan är ett bra tillfälle att koppla samman redan planerade höstaktiviteter inom kommun och frivilligorganisationer tillsammans med kampanjbudskapen.

Kampanjupplägg 2020: Kända artister gjorde exklusiva hyllningar

2020 ägde kampanjen rum i maj och anpassades helt till läget med covid-19. MSB ville skapa en beständig känsla hos Sveriges invånare av att allas ansträngningar är och har varit nödvändiga och uppskattade, och att ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

En del av kampanjen 2020 finns kvar på Dinsäkerhets instagramkonto, där artister har genomfört livespelningar för att hylla alla bra initiativ som tagits under coronakrisen. Instagram behöver laddas ner som app i telefonen. Gå gärna in där och titta!
instagram.com/dinsakerhet

Övrigt material som hemberedskapsfilmer, bildbank och presentationer som kan fortsätta att användas finns på sidan Kampanjmaterial 2020.

Håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och ha kontakt med arbetsgruppen för kampanjen via krisberedskapsveckan@msb.se.

Senast granskad: 25 november 2020

Till toppen av sidan