Till innehåll på sidan

Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Veckan har arrangerats sen 2017.

Krisberedskapsveckan 2021

Planeringen inför Krisberedskapsveckan 2021 pågår nu.  Det är många kommuner och frivilligorganisationer som länge har önskat att Krisberedskapsveckan ska förläggas till hösten och från och med 2021 kommer veckan att förläggas till vecka 39 varje år. Anedningen till att den veckan har valts ut är att september internationellt är en beredskapsmånad, vilket passar bra med vad Krisberedskapsveckan står för.  

Beredskapsveckan är ett bra tillfälle att koppla samman redan planerade aktiviteter inom kommun och frivilligorganisationer tillsammans med kampanjbudskapen.

Krisberedskapsveckan 2020

Kampanjen för 2020 genomfördes 11-17 maj och var anpassad till den pågående covid 19-pandemin. Målen var att skapa en beständig känsla hos Sveriges invånare av att:

  • Allas insatser, ansträngningar och aktiva bidrag för att hantera krisen är nödvändiga, sedda och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden.

  • Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar, men alla vi som bor i vårt land har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.

  • Ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

Håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och ha kontakt med arbetsgruppen för kampanjen via krisberedskapsveckan@msb.se.

Vill du se hyllningarna på Instagram?

En del av kampanjen 2020 finns kvar på Dinsäkerhets instagramkonto, där artister har genomfört livespelningar för att hylla alla bra initiativ som tagits under coronakrisen. Gå gärna in där och titta!
instagram.com/dinsakerhet

Senast granskad: 14 september 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan