Till innehåll på sidan

Tänk säkert-webbinarier

Under kampanjen Tänk säkert bjöd MSB in några av våra samarbetspartners till samtal om hur det går att agera och tänka säkert i ett allt mer uppkopplat samhälle. Resultatet blev en webbinarieserie i fem delar.

Webbinarierna riktar sig både till företagare och privatpersoner. Webbinarierna erbjuder spännande samtal mellan experter inom it, cybersäkerhet och bedrägeri och tar bland annat upp möjligheter digitaliseringen medfört men även det ökande hotet av tillexempel cyberattacker och nätfiske.

Här får du också tips på hur du kan bli säkrare på nätet. Moderator genom hela programserien är Svante Werger, särskild rådgivare på MSB.

Del ett - Samhällets och företagens digitalisering

Hur riskerar företag att påverkas av dataintrång och digitaliseringskriser? I detta webbinarie pratar MSB:s experter Jan-Olof Olsson och Christian Sundberg om vad du kan göra för att skydda dig och ditt företag

 

Del två - Teknik och brott

Jan Olsson, kriminalkommissarie vid Nationellt it-brottscenter och Fredrik Börjesson, Cybersäkerhetsexpert på Telia pratar i detta webbinarie om hur kriminella verkar på nätet och hur du kan göra för att tänka säkert.

 

Del tre - Cyberattacker mot mindre företag

Patrik Sandgren, näringspolitisk expert med ansvar för digitalisering på bransch- och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen, är inbjuden för prata om vad cyberattacker är och varför allt fler svenska företag utsätt för det.

 

Del fyra - Bedrägerier på nätet 

Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk handel och Eleonore Dahlberg, vice VD Svensk digital handel berättar om de vanligaste formerna av bedrägeri mot företagare och vilka åtgärder som behövs mot dessa.

 

Del fem - Så påverkar digitaliseringen svenskt näringsliv

Åsa Schwartz, säkerhetskonsult på KnowIt och Karl Lallerstedt, säkerhetsexpert på Svenskt näringsliv pratar om hur brist på kompetens och dåliga säkerhetssystem innebär stora risker för organisationer och företag. Detta är det femte och sista avsnittet av MSB:s webbinarieserie i kampanjen Tänk säkert.

 

 

 

 

 

Senast granskad: 3 november 2020

Till toppen av sidan